‘Maar Bobo doet niets hoor’

Oh wat keek ik er naar uit. Het zonnetje scheen, Ozzy goed gehumeurd en ik een vrije dag. Wat wil je nog meer?!
Tijd voor een lekkere wandeling.

Ik moest een klein stukje door een mooi stukje woonwijk voordat ik bij het wandelgebied aan zou komen.
Ineens komt er uit een zijstraatje een flinke Berner Sennen aanlopen, los… (IN EEN WOONWIJK, maar goed dat terzijde) en deze had ik even niet zien aankomen..

Ozzy heeft gelukkig al heel veel stappen behaald in haar veiligheidsgevoel maar omdat Ozzy het niet heel fijn vindt als ze belaagd wordt door een vreemde hond als ze aan de lijn is, zette ik een stap naar voren en ben ik gaan fungeren als splitser. Ik riep naar het baasje of hij zijn hond terug wilde roepen. Ik wil al die positieve ervaringen en die groei namelijk niet teniet doen.

En toen kwam het….

. . . ‘oh maar Bobo doet niets hoor’ . . .

Waarop ik aangaf dat mijn hond het niet prettig vond en aangezien ik haar aangelijnd had (IN EEN WOONWIJK!) ik het zou waarderen als hij zijn hond ook zou aanlijnen.

Wat denk je…. kreeg ik me toch een grote mond!!!! Wat ik wel niet dacht en zijn hond hoeft niet aangelijnd te lopen, panische k*t dat ik was.

Tjah hoe ga je daar dan netjes mee om?!
Het enige voordeel was dat hij Bobo wel terug riep, niet vast maakte overigens, maar daardoor kreeg ik wel even ruimte om een andere kant op te lopen.

En niets ten nadele van Bobo, waarschijnlijk een hele lieve sociale hond, waarschijnlijk had hij zijn asociale baasje wel aangelijnd als hij dat kon.

Maar toch, ik kan hier wel oprecht geïrriteerd door raken (doei mooie ochtend)
Ook hoor ik het bij meer klanten terug, dat het vaak gebeurd dat mensen hun hond maar gewoon laten lopen terwijl hun hond aangelijnd is. Zelfs in aanlijngebieden..

Nou vraag ik me echt oprecht af:


Waar is toch die afspraak gebleven dat als je een aangelijnde hond ziet, je jouw hond ook even aanlijnt?
Ongeacht of jouw hond super sociaal is of mega goed luistert.

Geschreven door:
Sam Smits
Gedragsbegeleider Sam’s Hondenservice

Hee, ik ben Sam

Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan het vergroten van hondenwelzijn. Via mijn blogs deel ik graag wat kennis/ervaring over bepaalde onderwerpen rondom de hond en zijn gedrag. Veel leesplezier!

Heb je iets meer hulp nodig? Snuffel dan gerust rond bij het aanbod. 

meer blogs