Doe ik het nou wel goed?

Twijfel, twijfel…

Je kent het wel, dat vervelende gevoel van twijfel. Je bent je hond aan het opvoeden, trainen of whatever en je weet eigenlijk niet of je het wel juist doet. Dan komen daarbij nog de meningen of adviezen van familie, buurman of buurvrouw, vrienden, of andere hondenwandelaars.

Laat je niet gek maken!

Weet je, er zal altijd iemand een advies/tip/mening hebben t.a.v. jouw hond. Maar laat je niet gek maken. Jij leeft samen met jouw hond, jij kent jouw hond het beste en jij weet waarschijnlijk 9 van de 10 keer echt wel wat jouw hond nodig heeft of prettig vindt. En kom je er echt niet uit? Dan kun je het beste gewoon eens advies vragen van iemand die er gewoon echt verstand van heeft en kijkt naar hetgeen wat het beste past bij jou, jouw hond en jullie situatie. Geen 1 situatie is namelijk 1 op 1 vergelijkbaar.


En inderdaad het is echt niet altijd makkelijk, wat dat betreft is het ook al bewezen dat het opvoeden van een kind erg vergelijkbaar is met het opvoeden van een hond.
Zolang jij je best doet om jouw hond gelukkig te maken en je doet het met de beste intenties ben ik ervan overtuigd dat je je echt geen zorgen hoeft te maken of dat je het wel goed doet.

Tjah soms maken we keuzes die niet altijd handig zijn of soms doen we dingen waar we achteraf spijt van hebben, maar gelukkig leeft jouw hond in het hier en nu en zijn ze vaak vergevingsgezind:)

Dus voor alle honden paps en mams:

Volg je hart, handel vanuit de intentie om het beste voor te hebben met jouw trouwe vriend/vriendin en twijfel niet door al die adviezen die je naar je hoofd geslingerd kan krijgen.

Hee, ik ben Sam

Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan het vergroten van hondenwelzijn. Via mijn blogs deel ik graag wat kennis/ervaring over bepaalde onderwerpen rondom de hond en zijn gedrag. Veel leesplezier!

Heb je iets meer hulp nodig? Snuffel dan gerust rond bij het aanbod. 

meer blogs